Boerenverstand podcasts

De Boerenverstand Podcast bestaat uit verschillende seizoenen. Bekijk onderstaand het overzicht van de verschillende seizoenen en thema's en klik op de afleveringen voor meer informatie. Ook kun je hier naar al onze Boerenverstand podcasts luisteren.

Seizoen 2: Een nieuw begin: de transitie naar een sterk en duurzaam landbouwsysteem.

Een nieuw begin: de transitie naar een sterk en duurzaam landbouwsysteem. Benieuwd waar de Boerenverstand podcast naar toe gaat? Luister naar het tweede seizoen van Boerenverstand waarin Joëlle en Lilia met de nieuwe serie van hun podcast willen bijdragen aan het vormen van een visie op de toekomst van de landbouwsector en de transitie hiernaar toe. Door in gesprek te gaan met innovatieve boeren en experts binnen de landbouwsector, beantwoorden zij die kritische vragen om de landbouwtransitie naar een robuust en duurzaam systeem verder vorm te geven. En door deze visie te vormen krijgen boeren eindelijk de duidelijkheid die ze verdienen en die hen helpt een toekomstbestendig landbouwbedrijf vorm te geven. Dit wordt weer een nieuwe serie met inspirerende verhalen en feitelijke informatie, waarbij we hopen stukje voor stukje de puzzel op te lossen die de landbouwtransitie heet. Veel luisterplezier!

Seizoen 1 Op zoek naar antwoorden over de Nederlande landbouwsector

Twee stadse vrouwen willen meer weten over de landbouwsector. De landbouwsector staat niet altijd in een positief daglicht en in de laatste jaren, gedreven door verstedelijking, zijn veel Nederlanders de verbinding met de landbouwsector verloren. Waar komt ons voedsel vandaan en wie zijn degenen die dit dag en nacht voor ons produceren? Hoe kijken boeren zelf naar de sector en wat is hun reactie op de problematiek die regelmatig in verband wordt gebracht met de manier waarop wij in Nederland landbouw bedrijven? Lilia en Joelle zijn op zoek naar antwoorden en gaan in gesprek met boeren en stakeholders van de landbouw om meer te begrijpen over wat er in de sector speelt. Zij willen belichten wat er in deze sector speelt vanuit het perspectief van de boer. Alles vanuit het boerenverstand. Door deze gesprekken op te nemen in een podcast kunnen geinteresseerden meeluisteren. Veel luisterplezier!

Luister ook hier

Volg ons op sociale media