Over Boerenverstand

De Boerenverstand Podcast is opgericht in 2020 en bestaat uit wekelijkse gesprekken met boeren of experts van de landbouwsector om hun visie op een duurzaam en sterk landbouwsysteem te horen.

Waarom luisteren naar de Boerenverstand podcast?

De Boerenverstand Podcast is tot stand gekomen door de behoefte van Lilia Planjyan en Joëlle van den Brand aan feitelijke inzichten voor het ontwikkelen van een toekomstbestendige landbouwsector. Elke week voeren zij een nieuw gesprek met een stakeholder binnen de landbouwsector. Door middel van deze gesprekken willen zij een bijdrage leveren aan het realiseren van een sterk en duurzaam landbouwsysteem.

Door elke week gesprekken te voeren met pioniers uit de landbouwsector komen we steeds een stapje dichterbij het antwoord op hoe een toekomstbestendige en sterke landbouwsector eruit kan zien. We proberen vragen te beantwoorden als:

"Wat is de juiste toekomst visie op de Nederlandse landbouwsector, hoe moeten we de sector inrichten om dit te realiseren en wat vragen we precies van onze boeren?"

Een toekomstbestendige landbouwsector is volgens Lilia en Joëlle zowel economisch gezond: met goed rendement voor onze staat en individuele boeren, maar ook klimaatbestendig: met oog voor dierenwelzijn, natuur en bodemgezondheid. Iedere week voeren Lilia en Joëlle een nieuw gesprek met boeren of experts die een voorbeeld laten zien van innovatieve landbouw. Zo spreken we met boeren die duurzaam telen, direct aan consumenten leveren, natuurinclusieve landbouw bedrijven, of zich inzetten voor gezond opvolgerschap. Ook gaan we aan tafel met wetenschappers, adviseurs, beleidsmakers en politici om de nieuwste inzichten te verkrijgen. Volg de Boerenverstand Podcast om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen een sector waar wij als land behoorlijk trots op mogen zijn. Veel luisterplezier.

Over ons

De Boerenverstand podcast is opgezet door strategen Lilia Planjyan en Joëlle van den Brand.
"Wij zijn een jaar geleden als ondernemers gestart in de landbouwsectorsector en we hebben de ambitie om bij te dragen aan een sterke, duurzaame en gezonde landbouwsector."


Toen wij actief werden in de landbouwsector besloten we om in contact te komen met boeren om de landbouwsector beter te leren kennen. Wij vonden de gesprekken fascinerend en wilden eigenlijk dat onze vrienden en kennissen mee konden luisteren zodat ze hetzelfde zouden leren als wij. Als grapje zei Lilia tegen Joëlle: "Waarom beginnen we geen boerenpodcast"? Het idee begon te leven en veranderde in een uit de hand gelopen hobby.
Wij hopen dat deze gesprekken jullie net zo inspireren als dat het ons doet en dat jullie met veel plezier luisteren naar onze Podcast. Neem contact met ons op als je ideeën, suggesties of feedback hebt. Wij horen graag van jullie.

Luister ook hier

Volg ons op sociale media